Til de pene tjerna….

…. med de kjekke gutta.

Her skal det jobbes!!!💪🏻

Så var det tiden for årets tur med Bakkerudgjengen.

Hauk, Sondre, Sigurd, Lothar og jeg syklet fra Trolldalen og oppover til Fallet i kveldinga Søndag 14.august, dette var siste mulighet før skolen sulle begynne igjen for gutta, så vi pakket sekker og kløv, pumpa opp dekk og smurte kjeder på syklene og satte i gang oppover mot Dammyrdammen og langs Tverrelve opp til Fallet.


Vi tok oss tid til en liten rast ved hytta på Fallet før vi syklet til enden av veien og gjemte syklene og begynte å gå, og ble møtt med en fantastisk regnbue i det vi satte i mars.

Etter en times rask gange var vi oppe i den delen av Finnemarka der det er tilnærmet urørt natur og man må følge reglene for ferdsel i naturværnområdet.

Når vi kom frem til det nederste av De pene tjerna begynte det å bli skumring og vi fant det best å slå leir der før det ble for mørkt.

Været og temperaturen var upåklagelig, og stemningen var høy når det viste seg at også her var det mobildekning🙄🤯🥳

Etter mat og så mange skrekkhistorier at det føltes tryggest for de fleste og ligge tett under tarpen, og ikke i hengekøye, sovnet alle omsider.

Mandagen opprant med klarvær og sol, nydelig temeratur i lufta som i vannet. Men før vi skulle gå videre opp til det mellomste og øverste av de pene, tok jeg og Lothar oss en runde rundt det nederste for å sjekke omgivelsene:

Etter en enkel frokost dro gikk vi opp til de andre to pene for å prøve fiskelykken og badevannet. På det øverste prøvde vi noen kast med stanga, uten annet resultat enn et par napp og en sluk mindre. På mellomste var bunnen lengre ned og tilgangen på fine plasser og stå og kaste med stang mye bedre, men heller ikke her ble det noen fangst. Men badevannet var upåklagelig og med naturlig badetrapp ble det mange dukkerter her på både gutter og hund.

Etter retur til leir og en kjapp lunsj, satte vi nesa nedover, fant syklene igjen ved Fallet og suste ned til Bilen igjen.

Alle var enige om at det hadde vært en strålende tur!!😊💪🏻🐕‍🦺🚵🏼‍♂️🚵‍♀️🚵🚵🏼‍♂️

Trykk på linken under for film:

https://www.relive.cc/view/vYvEA7pkLGv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *