Mørkgonga

Så ble det omsider en tur til Mørkgonga. Alle gutta, og Anne, var klare, med drikkeflasker og mobilkameraer, for og komme seg opp og knipse bilder på en av årets instahits for instaturister.

Når vi kom frem til den beskjedene parkeringsplassen som er tiltenkt de som vil gå opp til Mørkgonha, Gyrihaugen eller Retthella, var det smekkfullt og det sto lange rekker med biler i begge retninger langs veien. Men Lothar minte meg på at «hvorfor ikke gå opp traktorveien som vi kom ned forige helg», da vi kom ned etter og ha kommet gjennom Krogsskogen fra Sollihøgda. Så vi kjørte noen hundre meter tilbake og fant en fin p-plass litt opp i veien vi skulle følge oppover.

Halvveis opp i lia kom vi inn på stien og fortsatte oppover opp til krysset der man kan velge og gå det bratte alternativet, som fører opp til og igjennom selve skaret i lavaplatået, som utgjør Kroksskogen – Mørkgonga.

Lothar hjalp alle som trengte en liten motivasjonsbust👍🏻🐕‍🦺

Men her viste det seg at det skulle bli både hardt, vanskelig og spennende. Her var det mye løsmasser og stein som kunne løsne og rase nedover. og særlig Lothar var ikke vant til å ta slike hensyn så vi andre måtte fange små og store steiner han sparket løs, så det ikke skulle suse videre og treffe andre som var på tur opp eller ned.

Bratt oppstigning til Mørkgonga

Når vi kom på toppen ble vi møtt av mange folk og bikkjer, som var klare til og forevige opplevelsen.

Etter å ha nytt den mektige utsikten og ha tatt mange bilder samt en rask lunsj var vi klare for nedstigningen, men valgte da den mer «fornuftige» veien og kom inn på stien der jeg og Lotar hadde tatt oss ned for en uke siden.

Det kan også være morsomt å lese info plakatene som er satt opp på slike steder!? Viste du at at dette er en del av Oslo-fletet og stammer fra en tid da området lå delvis under vann for ca. 400-500 millioner år siden…… Og viste du at Barlind en den foretrukne tresorten og lage en bue av….?🏹

Mørkgonga opp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *