Krogskogen

Sollihøgda – Steinsfjorden – Utstranda

Etter en lang sommer med mye nattelig bilkjøring og der Lothar har hatt bursdagsselskap, med vil festing og høye biffer, mens jeg har forsøkt å dekket alle utgiftene….🥳🥩💸, er vi igjen i gang med å skrive om turer og friluftsliv. Så nå blir det altså «payback time» for Lothar, i form av flere og lengre løpeturer!🐕‍🦺🚴🏻‍♂️

Vi har lenge hatt lyst til å sykkle i Nordmarka, og som alltid, starter det med en prolog på innskytelse, om ikke i Nordmarka, så på Krokskogen.

Vi kjørte til parkeringen bak Sollihøgda kapell, fant en plass der, som vi følte var utenfor området til Europark, og lesset av sykkel og ikke særlig mer enn det. Det skulle vise seg og være en dårlig strategi, etter at vi valgte en trase på sti og ikke grusveien mot Sørsetra, kjente jeg plutselig at steinene føltes mer en vanlig der vi suste av gårde på en super sti på en gammel kjerrevei. Men det var ingen tvil om at vi hadde punktert og hadde bare en hurtigfix boks og hjelpe oss med.

Når boksen med tetningsmiddel var fylt i bakdekket og underlaget igjen ikke føles like godt opp i ramma, passerte vi Sørsetra og noen beitende hester. I nak hodet hadde vi egentlig et mål om og komme oss til Mørkgonga, og så returnere til Sollihøgda via Lommedalen. Men når vi hadde passert Kleivstua og nærmet oss Gyrihaugen begynte det igjen å bli lite luft i bakdekket, og vi hadde ikke flere hjelpemidler og ty til😬 så vi måtte endre planene og tok raskeste vei ned til Steinsfjorden og greide akkuratt og syklet til Esso stasjoene på Sundvolden før dekket var helt flatt og mørke falt på.

Så tok vi fatt på siste etappe fra Sundvolden på sykkelsti opp til Sollihøgda.

Sollihøgda – Steinsfjorden – Sundvolden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *