Eggevollen – Skimten – Eikdammen – Storsteinsfjell – Eggevollen

Vinteren er kommet og vi markerte 5 månedersdagen til Lothar med en tur i Skimtheia, også kalt Oslos nærmeste høyfjell…..🏔

Skimtheia som strekker seg fra Storsteinsfjell i øst, Tverråsen i Vest, Tverken i Sør og Eiksetra i Nord er et fantastisk område på ca. 500 moh. med åpent terreng som har innslag av furumoer, myrer, bjørkekjerr og granskog i dalene. Området ligger veldig tilgjengelig til i Finnemarka og kan nåes ved å kjøre til Landfalltjern fra Drammen siden, Eiksetra fra Lierdalen eller fra Undersrud og Årkvisla. Vi valgte å gå fra Eggevollen på Eiksetraveien denne dagen, da veien var stengt pga. veiarbeid, slik at vi ikke kom opp til Eiksetra i dag. Vi hadde opprinnelig planlagt å gå fra Solvang og over til gapahuken ved Lelangen, men den turen fikk vente til en senere anledning.

Skimtheia

Legger til noen bilder og et sammendrag fra en skitur i samme området:

Kveldstur på ski over Skimtheia